czwartek, 3 lipca 2014

Tagiatelle z kurczakiem




- pierś z kurczaka
- makaron tagiatelle ok 30 dag
- cebula
- papryka
- pieczarki ok 30 dag
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki śmietany
- przyprawa do gyrosa, sól, pieprz

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu na patelni uprzednio posypując przyprawą do gyrosa. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę, chwilę smażymy.
Pieczarki kroimy w półplasterki a paprykę w kostkę, dodajemy do mięsa. Dusimy 10 minut .
Podlewamy wodą, dodajemy koncentrat pomidorowy i dusimy 15 minut. Dodajemy śmietanę, mieszamy. Gotujemy makaron, odcedzamy i dodajemy do sosu. Mieszamy wszystko razem. Wykładamy na talerze :)

5 komentarzy:

  1. Ale szalejesz ostatnio z tymi pysznościami.
    Takiego jeszcze nie jadłam. Muszę spróbować.

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam, mniam:) Pieczarki, kurczak, makaron - same dobre rzeczy!

    OdpowiedzUsuń
  3. Smaczne :-) chociaż dusiłam nieco dłużej niż podane :)

    OdpowiedzUsuń
  4. To jest pyszne ! Uwielbiam Twoje przepisy, bo są szybkie, proste a co najważniejsze niezwykle smaczne :) A to wszystko jest bardzo istotne w życiu każdej młodej mamy :-) Pozdrawiam ciepło Ciebie, Julię i Jasia ! :)

    OdpowiedzUsuń