czwartek, 14 sierpnia 2014

Sałatka z makaronem z zupek chińskich



Szybka w wykonaniu sałatka, nie ma dużo krojenia więc nie trzeba się napracować :) Często robię z połowy porcji, bo jak zrobi się z całej to wychodzi jej naprawdę sporo.

Składniki:

- 2 opakowania zupek chińskich
- kapusta pekińska
- puszka kukurydzy
- papryka czerwona
- 15 dag szynki gotowanej albo innej, ja teraz użyłam konserwowej
- majonez (kilka łyżek)



Sposób przygotowania:

Makaron z zupek chińskich trochę połamać i zalać wrzątkiem w jakimś naczyniu, najlepiej przykryć pokrywką lub talerzykiem na jakiś czas. Jak nasiąknie wodą to jej nadmiar odcedzić. Kapustę pekińską pokroić w kostkę, podobnie robimy z papryką i szynką. Do wystudzonego makaronu dodajemy kapustę, paprykę, szynkę i kukurydzę. Dodajemy jedną torebeczkę przypraw z zupki chińskiej, tą sypką. Na koniec kilka łyżek majonezu i mieszamy.







1 komentarz: